Monsanto România ajută fermierii afectați de intemperii 11.06.2015

Bucureşti, iunie 2015 – Monsanto România sprijină fermierii din Satu Mare si Salaj, ale căror recolte au fost afectate de ploi torenţiale şi grindină în urmă cu câteva zile. La puțin timp după calamitate, Monsanto a trimis, în zonă, 1250 de saci de porumb convențioanl DEKALB, cu care se pot reînsămânța 1500 ha.

Activitatea noastră o reprezintă comercializarea hibrizilor convenționali de porumb și rapiță destinați fermierilor din România. Fiecare om din echipa noastră de vânzări participă activ în luarea deciziilor privind tipul de hibrid pe care agricultorii doresc să îl cultive, iar pe durata sezonului le prezentăm și soluții tehnice, utile în creșterea randamentului economic al fermei. Ȋn afara activităţilor curente de serviciu, colegii noștri sunt foarte receptivi și la nevoile comunităților locale. Astfel, aflând de calamitățile din zona Satu Mare și Sălaj, am luat decizia de a trimite în zonă sămânță gratuită de porumb convențional pentru a-i sprijini pe cât mai mulți dintre fermierii afectați. Cu sămânța primită, aceştia vor putea să își recupereze măcar o parte din investiția facută în primăvară”, a declarat Cosmin Chioreanu, Director General Monsanto România, Bulgaria și Moldova.

 

 

 

Monsanto

 

                                    grindina

 

Demersul companiei Monsanto în acest sens s-a concretizat în 1250 de saci de porumb convențional din hibridul DKC 3472, ceea ce, din punct de vedere financiar, înseamnă circa 200.000 $.

Monsanto România se implică activ în sprijinirea comunitaților locale, oridecâteori este nevoie. O acțiune similară s-a petrecut și în anul 2013, când fermierii din județele Neamț și Galați au primit sămânță gratuită de porumb, respectiv rapiță.

 

Despre Monsanto

Monsanto şi-a luat angajamentul de a aduce o gamă largă de soluţii pentru a ajuta la hrănirea unei populaţii aflate în continuă creştere. Producem seminţe de fructe, legume şi alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajută fermierii să obţină recolte mai bune, utillizând mai eficient apa şi alte resurse importante. Lucrăm pentru a găsi soluţii durabile pentru sănătatea solului, pentru a sprijini fermierii să utilizeze datele statistice pentru îmbunătăţirea practicilor agricole şi conserva resursele naturale, dar şi pentru a oferi produse de protecţie a culturilor care să minimizeze problemele produse de dăunători. Suntem parteneri cu fermieri, cercetători, organizaţii non-profit şi universităţi pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocări ale lumii. Pentru a afla mai multe despre Monsanto, despre angajamentul nostru şi despre cei peste 20.000 de angajaţi, vă rugăm să vizitaţi: discover.monsanto.com, monsanto.com, www.monsanto.ro. Urmăriţi activitatea noastră pe Twitter® la twitter.com/MonsantoCo, pe blogul companiei, Beyond the Rows®, la monsantoblog.com  sau abonaţi-vă la News Release RSS Feed.