Acceleron

Protecţie unică adaptată particularităţilor
câmpului tău

PROTECŢIE SPORITĂ A CULTURII DE RAPIŢĂ DE LA BUN ÎNCEPUT

Asigurați o bună răsărire și un potențial productiv solid, înainte de intrarea în iarnă

Potenţialul de producţie se stabilește înainte de debutul iernii, însă factorii de risc precum bolile de la început de sezon, pagubele cauzate de insecte și alte probleme pot afecta acest potențial. Depășiți aceste pericole, folosind tratamentul Acceleron® Seed Applied Solutions pentru semințele dvs. de rapiță de la DEKALB®. Este o soluție unică, ce vă oferă protecția de care cultura dvs. are nevoie, ajutând-o să fie viguroasă la ieșirea din iarnă și capabilă să facă față provocărilor încă de la început.

Fungicid biocontrol

Rizobacteria Bacillus amyloliquefaciens (BA) colonizează rădăcina unei plante de rapiță care formează o peliculă biologică, densă, protectoare.

 

Coloniile de BA în dezvoltare se pot deplasa de-a lungul rădăcinilor în creștere.

 

Sporii de BA produc compuși antifungici care creează o zonă de excluziune, unde patogenii nu se pot dezvolta, iar sporii parazitari nu pot germina.

*Sursa: BASF, 12 loturi demonstrative, 2012-2014, Europa


  • Reduce apariția Putregaiului negru și a ciupercilor patogene din sol (cu excepția celor din familia Pythiaceae).
  • Reduce pagubele provocate de puricele negru al cruciferelor.

Biostimulator

Penicillium bilaiae (P. bi.) rupe legăturile dintre fosfați (P) și minerale (Ca), făcând fosfații disponibili pentru plantă.

O disponibilitate mai mare a fosfaților favorizează un potențial de producţie ridicat

Până la 90 % din îngrășămintele fosfatice rămân neutilizate în anul aplicării, deoarece formează legături chimice în sol, devenind, astfel, indisponibile pentru cultură (cel puțin 25 % din fosfații aplicați nu ajung niciodată să fie consumați). Pentru a maximiza potențialul de producţie al culturii dvs., este esențial ca fosfații să fie utilizați cât mai eficient. Acceleron® Seed Applied Solutions conţina natural ciuperca Penicillium bilaiae, care eliberează fosfatul blocat în sol, făcându-l disponibil pentru cultura de rapiţă.

 

O creștere de 1,6 % a producției*

( PROCENT DE REUȘITĂ: 66% )

 
Rezultate teste rizotron
 

*Medie bazată pe 82 teste impuse prin legislație, efectuate în Europa în perioada 2017-2019
**Medie bazată pe 10 teste interne cu rizotron, Hetterich, noiembrie 2018


Insecticid

Afectează comportamentul insectelor, alterându-le funcția musculară.

 

Protecție rapidă, pentru plante care cresc viguros.

 

Controlează principalii dăunători ai rapiței, printre care:

 

  • puricele cruciferelor
  • puricele negru al cruciferelor
  • musca rădăcinilor
  • viespea rapiței

**Sursa: Rezultate obținute pe loturi demonstrative de Corteva AgriscienceTM, la recolta din 2018, în 7 țări din U.E.


FOLOSIȚI ÎNTOTDEAUNA CU ATENȚIE SEMINȚELE TRATATE CU PESTICIDE! CITIȚI ȘI RESPECTAȚI INSTRUCȚIUNILE DE FOLOSIRE A PESTICIDULUI, MENȚIONATE PE FLUTURAȘUL ATAȘAT SACILOR DE SEMINȚE.

 

Rezultatele pot varia de la caz la caz, iar productivitatea poate varia și ea în funcție de zonă și de la an la an. Acest rezultat s-ar putea să nu fie un bun indicator al rezultatelor pe care le veți obține dvs., deoarece condițiile agropedoclimatice pot varia de la un câmp la altul. Fermierilor li se recomandă să examineze date provenite de la cât mai tipuri de soluri și din câți mai mulți ani, ori de câte ori este posibil.

 

Toate informațiile, comunicările, propunerile sau recomandările privind compoziția, proprietățile, hibrizii, caracteristicile acestora, rezistența sau perioada de coacere, indiferent că sunt: (1) cuprinse în această broșură sau alte publicații cu caracter descriptiv, sau (2) sunt formulate ca răspuns în urma unor întrebări punctuale, sau comunicate fie de către compania Bayer sau de angajații sau reprezentanții acesteia, sunt (a) fiabile și (b) au rol de orientare generală, pentru că variabilitatea condițiilor agropedoclimatice și practicilor utilizate le pot face irelevante; (c) nu constituie un punct de vedere exhaustiv și nu trebuie luate ca atare; (d) nu implică nici o obligativitate din partea companiei Bayer și nu fac parte dintr-un contract, cu excepția cazului în care există un acord scris în acest sens.

 

Acceleron® și DEKALB® sunt mărci înregistrate ale Monsanto Technology LLC. Integral® Pro este marcă înregistrată a companiei BASF, iar Lumiposa® este marcă înregistrată a companiei DuPont. ©2019 Grupul Bayer. Toate drepturile rezervate.