Folosiţi Roundup înainte de semănat!

Folosiţi Roundup înainte de semănat!

17.04.2019
Folosiţi Roundup înainte de semănat!

Roundup asigură încă din toamnă un start curat al culturii de rapiţă

 

Când vorbim de caracteristicile rapiţei, hibrizii DEKALB au capacitatea dovedită de a avea plante puternice, bine înrădăcinate, care pot face față condițiilor dificile. Cât despre controlul buruienilor, Roundup realizează un control pe termen lung al buruienilor comune, care consumă apa necesară răsăririi şi concurează plantele tinere, în primele faze de vegetaţie.

Combinația dintre cele două: tratamentul cu Roundup înainte de semănat, urmat de însămânțarea cu hibrizi de rapiţă DEKALB, oferă cea mai bună opţiune pentru fermierii care aleg această cultură.

 

Pentru a avea o răsărire uniformă a culturii de rapiţă, solul trebuie să fie bine lucrat, curățat de buruieni la momentul semănatului și în primele faze de dezvoltare a culturii. Tratamentul cu Roundup înainte de semănat oferă o bună oportunitate pentru pregătirea patului germinativ dorit, distruge buruienile perene și reduce populația de buruieni anuale. În cele din urmă, contribuie în mod semnificativ la răsărirea cu succes a culturii de rapiţă.

 

Aflați care sunt principalele beneficii ale aplicării erbicidului Roundup înainte de semănat, modalităţi de utilizare și recomandări de hibrizi DEKALB pentru o răsărirea cât mai bună:

Răsărire uniformă

  • Tratamentul cu Roundup înainte de semănat permite răsărirea rapidă și omogenă a culturii, o înrădăcinare mai profundă, datorită pregătirii superioare a patului germinativ şi unei concurenţe mai mici a buruienilor.

Controlul eficient al buruienilor în cultura de rapiţă

  • Tratamentul cu Roundup este alegerea optimă pentru combaterea buruienilor înainte de semănat
  • Prin înlocuirea lucrărilor mecanice, tratamentul cu Roundup contribuie la conservarea umidității solului și a conținutului de materie organică. Fiecare lucrare mecanică suplimentară evaporă 3-5 mm apă din sol
  • Contribuie la o eficacitate mai mare a erbicidelor selective atunci când se combină cu arătura

Imaginea 1. Teren netratat. Rapiţă, la o lună după semănat, infestată cu Cirsium Arvense. Discuit cu o zi înainte de semănat.

Imaginea 2. Rapiţă la o lună după semănat. Erbicidat cu Roundup (1800 g/ha substanţă activă glifosat, Roundup 450, 4l/ha) cu 3 zile înainte de semănat. Cultivată la suprafaţă cu 1 zi înainte de însămânţare.

Sursa: Testare independentă contractată, Tatabánya, Ungaria, 2018.

 

Interval de cultivare scurt

  • Pregătirea patului pentru semănat sau semănatul poate începe la 2-3 zile după tratamentul cu Roundup, fără pierderea eficacității produsului
  • Mai rapid decât controlul mecanic al buruienilor - economie de timp

Recomandări pentru utilizarea Roundup înainte de semănatul rapiţei

Tehnologie convențională (arat + discuit + combinator):

  • Reduceţi la minimum numărul de treceri pentru pregătirea patului germinativ înainte de semănat¨.
  • Aplicați Roundup în doza recomandată după apariția completă a buruienilor
  • În cazul compactării solului din cauza precipitațiilor abundente, trebuie aplicat un disc sau combinator înainte de semănat, interval de cultivare, la două zile după aplicarea Roundup împotriva buruienilor perene, 6 ore în cazul celor anuale

Tehnologie de mentenanţă (lucrări minime):

  • • Aplicați Roundup în doza recomandată după apariția completă a buruienilor, cu cel puțin 3 zile înainte de semănatul rapiței.

Recomandări de hibrizi DEKALB

HYBRID

DK EXPANSION

MATURITATE: SEMI-TARDIV

Este un hibrid de nouă generație, are o excelentă toleranță la scuturare, valorifică azotul eficient, atingând potențialul maxim în fermele în care s-a cultivat. Tratat cu Acceleron® Seed Applied Solution.

HYBRID

DK EXTIME

MATURITATE: SEMI-TIMPURIU

Hibrid DEKALB ce îşi valorifică eficient pachetul genetic, astfel încât performanțele sale de producție aduc profit în ferme. Tratat cu Acceleron® Seed Applied Solution.

HYBRID

DK IMARET CL

MATURITATE: SEMI-TIMPURIU

Cel mai nou hibrid DEKALB de tip Clearfield se remarcă prin conținutul foarte ridicat de ulei şi prin caracteristici agronomice deosebite. Tratat cu Acceleron® Seed Applied Solution.

Folosiţi pesticidele respectând prospectul şi bunele practici agricole. Citiți întotdeauna eticheta și informațiile despre produs înainte de utilizare. Roundup® este o marcă înregistrată a Grupului Bayer.