ȘTIRI

Având în vedere temperaturile crescute din această perioadă, vă informăm că dăunătorul Ceutorrhynchus napi L. - Gărgăriţa tulpinilor de rapiţă şi-a făcut apariţia în culturile din majoritatea regiunilor.


ȘTIRI

Noutăţile DEKALB® pentru sezonul 2016-2017 sunt reprezentate de cinci hibrizi de porumb care îmbogăţesc portofoliul companiei şi anume: DKC 3969, DKC 4751, DKC 5068, DKC 5830 şi DKC 5542.


ȘTIRI

Concursul DEKALB® Foto s-a încheiat, ieri, avându-l drept câştigător al Marelui Premiu – o boxă portabilă - pe Dumitru Emil Vlăducu, cu fotografia hibridului de porumb DKC 5707.


ȘTIRI

Atacul masiv al viespei rapiţei poate duce la scheletizarea plantelor, urmată de uscarea acestora.


ȘTIRI

Condiţiile meteo din ultima perioadă favorizează apariţia dăunătorilor în culturile nou înfiinţate cu rapiţă. Pe lângă Limaxul cenuşiu,tot acum se pot întâlni larvele de Buhă a semănăturilor.


ȘTIRI

Cu o diferenţă de peste 700 kg/ha (pe grupa de maturitate faţă de principalul competitor din piaţă) hibridul de porumb DKC 5141 (FAO 450) a scos o producţie medie de 9800,06 kg/ha (densitate 70.000 pl/ha şi umiditate 14% kg/ha).


ȘTIRI

Şi în condiţiile sezonului 2015-2016, hibrizii de rapiţă DEKALB® au înregistrat performanţe deosebite, stabilindu-se noi recorduri de producţie.


ȘTIRI

Vă atenţionăm că pe piaţă circulă sămânţă de rapiţă DEKALB® contrafăcută şi vă sfătuim să fiţi atenţi ce şi de unde cumpăraţi! Ofertele pot fi tentante, însă produsele nu sunt ceea ce se pretinde ca sunt!


ȘTIRI

Fermierul Ovidiu Siteavu a scos pe una dintre parcelele cu rapiţă DEKALB® producţii între 6.27-6.33 t/ha la cei trei hibrizi Clearfield semănaţi DK Imido CL, DK Imminent CL şi DK Impression CL. Vestea şi mai bună este că noua genetică vine tare din urmă!


ȘTIRI

Principalul punct forte al hibrizilor de rapiţă din portofoliul DEKALB® – devenit emblematic, de altfel – îl reprezintă toleranţa la scuturarea boabelor din silicve. Un convingător experiment vizual cu hibrizi martor, care să ateste această toleranţă a produselor DEKALB® dar şi pe cea la boli, l-a realizat echipa din Departamentul Tehnic.