MAI MULTE INFORMAȚII

Știri agricole: știri din agricultură de ultimă oră

În secțiunea de știri agricole a paginii noastre puteți găsi ultimele noutăți din agricultură, noile tendințe, noi hibrizi de porumb și hibrizi de rapiță și cele mai interesante evenimente ale sectorului.

Știrea agricolă de ultimă oră pe care ne bucurăm să o putem oferi este înființarea tehnologiei DEKALB SMART SEMĂNAT. Cu ajutorul ei, fermierii vor putea cultiva cel mai potrivit hibrid DEKALB, la densitatea optimă, pe fiecare parcelă. Vizitați pagina dedicată noii tehnologii DEKALB pentru a descoperi toate detaliile.

De asemenea, ne putem mândri cu Farm Progress care este, deja de câțiva ani, cea mai importantă și profesionistă manifestare câmpenească din România, organizată de Monsanto sub marca DEKALB. Dorim să ne apropiem și să consolidăm parteneriatul cu fermierii noștri, motiv pentru care reunim cele mai importante mărci din sector pentru a sărbători inovația și progresul în agricultură. Aici, în secțiunea de știri din agricultură puteți citi detalii despre Farm Progress, un eveniment care în 1953 era ultima noutate din agricultură, iar acum a devenit tradiție.

Tot datorită faptului că ne place să fim aproape de partenerii noștri, echipa Monsanto România străbate țara pentru a prezenta fermierilor toate noutățile din agricultură, ajungând în județe precum Călărași, Ialomița, Galați, Prahova, Tulcea sau Ilfov. În secțiunea de știri agricole prezentăm detalii despre întrunirile noastre.

Și cum ne place să premiem performanța, tot în zona de știri agricole găsiți ultimele concursuri DEKALB, precum „Generația 6 tone” și „DEKALB 20T”. Generația 6 tone este un concurs pentru fermierii care aleg rapița, în timp ce DEKALB 20T este destinată agricultorilor care cultivă porumb.

Mai mult decât atât, puteți găsi știri pe scurt din agricultură precum avertizări asupra atacurilor dăunătorilor porumbului și rapiței.

Urmăriți secția noastră de știri agricole pentru a fi la zi cu toate noutățile din agricultură!


ȘTIRI

Hibridul de porumb DKC5830 a castigat concursul “DEKALB 20t” in anul 2019


ȘTIRI

Problemele întâmpinate de cultura de rapiţă în sezonul 2018/2019


ȘTIRI

Concurs DEKALB 20T 2019


treia ediţie a concursului DEKALB 20T
ȘTIRI

Fermierii de porumb sunt invitați să se inscrie la a treia ediție a competiției DEKALB 20T. Află mai multe detalii!


empty field with rape
ȘTIRI

Rapița este cultura cu cea mai mare rată de profitabilitate, iar în ultimii ani suprafața cultivată cu această plantă a crescut considerabil pe teritoriul României.


Pancarta ediţiei 2018 al conculsului „DEKALB 20 de tone!”
ȘTIRI

Cu DKC5830, la ferma Agrisan din județul Buzău, s-a realizat o producție record de 19,478 de tone la hectar, la o umiditate de 15%, în cadrul concursului „DEKALB 20 de tone!”


Reprezentanții fermei Trei Movile, din Arad, sunt câștigătorii concursului Dekalb Generația 6 tone la rapiță
ȘTIRI

Producția record a anului a fost atinsă de ferma Trei Movile, din comuna Șiclău, Arad, unde hibridul DK Expression a reușit performanța de 5.974 de kilograme la hectar, la o umiditate de 6,8%.


Viorica Guzu, director regional Monsanto România, prezintă noii hibrizi de rapiță Dekalb din 2018
ȘTIRI

Echipa DEKALB din regiunea de Est a României a prezentat fermierilor miercuri, 13 iunie 2018, cei mai noi și performanți hibrizi de rapiță din portofoliul Monsanto. DEKALB și CICh - Combinatul de Îngrășăminte Tehnologice Năvodari au organizat ”Ziua Rapiței”, în localitatea Girov-Dochia, ferma Vălenii Doamnei, deținută de domnul Vasile Pop-Silaghi.


Pe fundalul unui câmp de porumb, o mână gestionează aplicația Dekalb Smart deschisă pe ecranul unui telefon mobil.
EVENIMENTE

Prin DEKALB SMART fermierii își pot planifica și monitoriza cultura de porumb pe smartphone, tabletă sau calculator, crescând producția medie cu până la 30%


Lăngă o rapiță cu frunze mari verzi, o mână susține o tabletă pe al cărui ecran se află flori galbene de rapiță
ȘTIRI

Monsanto România continuă și anul acesta concursul DEKALB ”Generația 6 tone”. Fermierii din România sunt provocați să semene cel puțin 25 de hectare cu hibrizii de rapiță DEKALB, dintr-o varietate de 11 produse pe care Monsanto le comercializează în prezent în România.