MAI MULTE INFORMAȚII

Știri agricole: știri din agricultură de ultimă oră

În secțiunea de știri agricole a paginii noastre puteți găsi ultimele noutăți din agricultură, noile tendințe, noi hibrizi de porumb și hibrizi de rapiță și cele mai interesante evenimente ale sectorului.

Știrea agricolă de ultimă oră pe care ne bucurăm să o putem oferi este înființarea tehnologiei DEKALB SMART SEMĂNAT. Cu ajutorul ei, fermierii vor putea cultiva cel mai potrivit hibrid DEKALB, la densitatea optimă, pe fiecare parcelă. Vizitați pagina dedicată noii tehnologii DEKALB pentru a descoperi toate detaliile.

De asemenea, ne putem mândri cu Farm Progress care este, deja de câțiva ani, cea mai importantă și profesionistă manifestare câmpenească din România, organizată de Monsanto sub marca DEKALB. Dorim să ne apropiem și să consolidăm parteneriatul cu fermierii noștri, motiv pentru care reunim cele mai importante mărci din sector pentru a sărbători inovația și progresul în agricultură. Aici, în secțiunea de știri din agricultură puteți citi detalii despre Farm Progress, un eveniment care în 1953 era ultima noutate din agricultură, iar acum a devenit tradiție.

Tot datorită faptului că ne place să fim aproape de partenerii noștri, echipa Monsanto România străbate țara pentru a prezenta fermierilor toate noutățile din agricultură, ajungând în județe precum Călărași, Ialomița, Galați, Prahova, Tulcea sau Ilfov. În secțiunea de știri agricole prezentăm detalii despre întrunirile noastre.

Și cum ne place să premiem performanța, tot în zona de știri agricole găsiți ultimele concursuri DEKALB, precum „Generația 6 tone” și „DEKALB 20T”. Generația 6 tone este un concurs pentru fermierii care aleg rapița, în timp ce DEKALB 20T este destinată agricultorilor care cultivă porumb.

Mai mult decât atât, puteți găsi știri pe scurt din agricultură precum avertizări asupra atacurilor dăunătorilor porumbului și rapiței.

Urmăriți secția noastră de știri agricole pentru a fi la zi cu toate noutățile din agricultură!


EVENIMENTE

DEKALB SMART – soluțiile prin care fermierii își pot planifica și monitoriza cultura de porumb pe smartphone, tabletă sau calculator Soluțiile DEKALB SMART îți indică, personalizat, parcelă cu parcelă, hibridul de porumb potrivit pentru fiecare tip de sol și densitatea optimă la semănat; Tehnologia foloșește imaginile din satelit pentru monitorizarea constantă a culturii de porumb; Dacă apar probleme provocate de diverși factori pedoclimatici, acestea sunt evidențiate pe device-ul utilizat (smartphone, tableta sau calculator); Toate informațiile sunt personalizate pentru terenul fiecărui fermier, producția medie crescând cu până la 30%, potrivit datelor din centrele de testare.


ȘTIRI

Monsanto România continuă și anul acesta concursul DEKALB ”Generația 6 tone”. Fermierii din România sunt provocați să semene cel puțin 25 de hectare cu hibrizii de rapiță DEKALB, dintr-o varietate de 11 produse pe care Monsanto le comercializează în prezent în România.


ȘTIRI

Au început înscrierile în concursul de producţii ”DEKALB 20t”. Provocarea Monsanto România se adresează fermierilor care vor să atingă potenţialul genetic al hibrizilor de porumb DEKALB.


ȘTIRI

DEKALB le propune fermierilor o schimbare profitabilă în acest sezon agricol. ”SCHIMBĂ CU DEKALB !” pune în joc 5 hibrizi cu o genetică excepţională, produse care au confirmat producţii record de peste 15 t și la Ziua Porumbului, ocupând primele două locuri pentru al doilea an consectiv, în clasamentul general al celei mai importante competiţii la producţii de porumb din România


ȘTIRI

La DEKALB SMART CENTER, în localitatea Vlădeni, jud. Iași au fost experiențe cu densități diferite, cartografierea solului, soluții recomandate și agricultură de precizie plus multe alte noutăți.


ȘTIRI

Hibrizii DEKALB, numărul 1 în România, pentru al doilea an consecutiv, în competiția anuală de Ziua Porumbului. Și în anul 2017, genetica DEKALB și-a confirmat stabilitatea.


EVENIMENTE

În Centrul de Testare DEKALB amenajat la Călineşti (jud. Teleorman), în ferma Alvalex, au venit aproximativ 70 de fermieri din judeţ, dar şi din Argeş şi Giurgiu, interesaţi să vadă comportamentul hibridului DK EXCEPTION în patru scheme de fertilizare.


ȘTIRI

Temperaturile din ultima perioadă au favorizat apariţia şi dezvoltarea diferiţilor dăunători în culturile aflate pe câmp. La rapiţă, a fost semnalată prezenţa gândacului lucios - Melighetes aeneus. În ceea ce priveşte porumbul, aici avem de-a face cu gărgăriţa - Tanymecus dilaticolis.


ȘTIRI

S-a încheiat și etapa de validare a celor 50 de concurenţi extrași aleatoriu dintre toţi cei înscriși la concursul DEKALB «Câștigă un sac gratis», finalizat pe 3 aprilie.


ȘTIRI

Având în vedere temperaturile crescute din această perioadă, vă informăm că dăunătorul Ceutorrhynchus napi L. - Gărgăriţa tulpinilor de rapiţă şi-a făcut apariţia în culturile din majoritatea regiunilor.