La Ziua Porumbului, s-au confirmat cei mai productivi hibrizi din 2017 15.09.2017

DEKALB - numărul 1, pentru al doilea an consecutiv

 

Hibrizii DEKALB, numărul 1 în România, pentru al doilea an consecutiv, în competiția anuală de Ziua Porumbului, organizată în comuna Orezu, județul Ialomița. Și în anul 2017, genetica DEKALB și-a confirmat stabilitatea prin performanțele dovedite la acest final de sezon.

 

Tabel cu rezultatele recoltării hibrizilor Dekalb din Orezu Ialomița, de Ziua Porumbului din 2017, printre care DKC 5830

 

În cadrul competiției, unde fiecare lot de porumb a fost cântărit în prezența reprezentanților tuturor companiilor participante, DEKALB a ocupat primele două poziții în rândul celor 71 de hibrizi recoltați. Astfel, hibridul de porumb DKC 5830 (RM 108, hibrid tardiv) a avut o producție de 15,207 kg/ha la STAS, la o densitate de 70.000 de boabe la semănat/ha pe terenurile neirigate din Ialomița. Locul doi pe podiumul celor mai productivi hibrizi de porumb ai anului revine tot mărcii DEKALB. Este vorba de hibridul DKC 5068 (RM 100, hibrid tardiv), cu o producție de 14,975 kg/ha, tot la neirigat.

Pancarte cu numele semințelor DKC 5068 și DKC 5830 plasate în fața terenurilor de porumb câștigătore de Ziua Porumbului din 2017

 

5 hibrizi DEKALB în TOP 10

 

Încă odată a fost demonstrată performanţa hibrizilor DEKALB, cu producții de peste 15 t/ha. La ”Ziua Porumbului” din comuna Orezu, județul Ialomița, au fost recoltați 71 de hibrizi de porumb, comercilizați de către companiile care activează pe piața agricolă din România.

”Performanța de anul acesta a arătat că gentica DEKALB este una constantă. Suntem campioni, pentru al doilea an consecutiv, cu hibrizii noştri. Ne bucurăm să ne autodepășim performațele de anul trecut; asta reconfirmă stabilitatea hibrizilor și potențialul lor de producție. Practic, toți hibrizii DEKALB, cu care am participat, au avut producții de peste 13 t/ha, după cum se poate vedea și în clasament. Pe lângă produse și programe comerciale, oferim și servicii de consultanță tehnică pentru a pune în valoare potențialul hibrizilor DEKALB. Echipa comercială a companiei vizitează anual mii de fermieri din România și încercăm să fim aproape de aceștia cu toate sfaturile și recomandările de care au nevoie pentru a-și maximiza profitul”, spune Daniel Stanciu, director de marketing și strategie Monsanton România.

 

Steag albastru cu emblema Dekalb și mesajul 'Numărul 1 la producții' flutură legat de sfoara unui balon alb Dekalb care plutește pe cerul senin

 

Monsanto România a fost prezentă în competiția de la ”Ziua Porumbului” cu 6 hibrizi: DKC 3969, DKC 4541, DKC 4670, DKC 5075, DKC 5068 și DKC 5830. Recoltarea hibrizilor competitori s-a făcut pe loturile demonstrative din ferma Elsit, din județul Ialomiţa, condusă domnul Ing. Nicolae Sitaru. Toţi participanții au beneficiat de condiţii egale de tehnologie clasică, neirigat, aceeaşi calitate și cantitate a tratamentelor fitosanitare.

 

Mai multe detalii pe www.dekalb.ro

DEKALB® este marcă înregistrată a Monsanto Technology LLC.

Informații relevante

Catalog produse porumb