DEKALB® trece de pragul de 6.5 t/ha la rapiţă 13.07.2016

Bun tehnolog, care tratează cu respect fiecare cultură, dar și terenul ce-şi oferă suportul, fermierul Ovidiu Siteavu a scos pe una dintre parcelele cu rapiţă DEKALB® producţii între 6.27-6.33 t/ha la cei trei hibrizi Clearfield semănaţi DK Imido CL, DK Imminent CL şi DK Impression CL. Vestea şi mai bună este că noua genetică vine tare din urmă! Pe 6 iulie, când s-au recoltat şi loturile de testare, tot de pe terenurile de la Arasol SRL din comuna Florica aflate în grija d-lui Siteavu, producţiile s-au situat la 6.44-6.56 t/ha!

rapita Dekalb

 

rapita Dekalb

Şi în loturile comerciale, şi în cele tehnice, fermierul a aplicat aceeaşi tehnologie: lucrări perpendiculare pe lot; tratament cu fungicide; fertilizare 200 kg complex pe bază de fosfor, în toamnă şi 300 kg uree, în primăvară, într-o singură aplicare; densitatea la semănat – 500.000 boabe germinabile/ha.

Din cele 970 ha ale societăţii, 214 ha au fost alocate rapiţei, iar pe 66% dintre acestea a fost semănată rapiţă DEKALB®. Fermierul teleormănean spune că, pentru anul următor, s-a gândit déjà să crească la 75% suprafaţa cu DEKALB®, fiind mulţumit cu producţia medie anuală de 3000 t/ha, pe parcursul tuturor celor 7-8 ani de când are această cultură în fermă. Ceea ce apreciază în mod special la hibrizii DEKALB® este cumulul dintre toleranţa la scuturarea boabelor din silicve, toleranţa la boli şi productivitatea acestora, dar subliniază, ca pe o recomandare şi pentru alţi fermieri, că lucrările şi intervenţiile asupra solului trebuie să fie făcute bine an de an!