DK Expression a intrat în atenţia fermierilor din Olt 01.06.2016

Ȋntâlnirea fermierilor din Olt cu reprezentanţii Monsanto şi ai distribuitorilor zonali a fost ca o invitaţie într-un show-room de prezentare a întregului portofoliu de hribrizi de rapiţă DEKALB®: de la hibrizii HOLL (V280 OL şi V 316 OL), la cei convenţionali (DK Exstrom, DK Expression, DK Exprit, DK Expower, DK Exodus, DK Exception, DK Excellium) sau la cei Clearfield (DK Impression CL, DK Imminent CL şi DK Imido CL).

Ȋn ultima zi a lunii mai, în promixitatea localităţii Vişina de pe raza judeţului Olt, au venit circa 50 de fermieri dornici să vadă cum se comportă produsele de rapiţă şi de porumb DEKALB® pe loturile lui Cornel Constantinescu, de la Agromec Bucinişu SRL. Fermierul-gazdă, aproape în integralitate cultivator DEKALB®, le-a împărtăşit tuturor faptul cănu există o reţetă pentru succesul culturii, ci reţete pliate pe ceea ce există în fiecare fermă, aşa încât, în final, cultura să fie de succes.

Celor 12 hibrizi de rapiţă DEKALB® din lotul de la Vişina le-a fost aplicată o tehnologie medie, toţi prezentându-se foarte bine. Totuşi a existat un top 3 alcătuit ad-hoc, fermierii-vizitatori declarându-se impresionaţi de: DK Expression, DK Exprit şi DK Exception. Dl. Constantinescu, în schimb, a făcut public numele hibridului preferat: DK Imminent CL, pe care-l cultivă, în afara lotului de prezentare, şi pe alte 80 ha şi de care este foarte mândru.

Dekalb in Olt

 

De peste drum, o altă cultură frumoasă şi sănătoasă îşi aştepta oaspeţii. Un lot de porumb, semănat cu DKC 4590 în sistem neirigat, la o densitate de 65.000 boabe germinabile/ha, a cărui răsărire uniformă i-a încântat pe fermieri cu aspectul său.

Dekalb in Olt

Dekalb in Olt

 

Colegii de la BASF au prezentat soluţii pentru protecţia plantelor la cultura de porumb, iar cei de la Timac, metode de fertilizare pentru rapiţă.

Următoarea întâlnire a fermierilor cu ultimele noutăţi în materie de rapiţă, genetica DEKALB® şi reprezentanţii Monsanto va avea loc mâine, 2 iunie, în lotul aflat pe DN 21, km. 12 Călăraşi-Drajna.

Vă aşteptăm!