DK Exstorm a dat peste 6 t/ha în Teleorman 01.07.2016

Semnele bune de la început de an agricol se confirmă, iată, în Teleorman, la Agrointer, unde, pe o solă de 200 ha cu DK Exstorm s-a scos o producţie de peste 6 t/ha la o densitate de 500.000 plante recoltabile (semănate fiind de 550.000-600.000 boabe germinabile la hectar).

 

DK Exstorm in Teleorman

 

Cei doi ingineri şefi de fermă Florin Pârva şi Florin Trifu împreună cu administratorul Răzvan Balauru erau încântaţi, ieri (30 iunie), când au văzut că încrederea lor de peste 9 ani în produsele de rapiţă DEKALB® le este răsplătită cu o recoltă atât de bună care se datorează şi tehnologiei de ultimă oră aplicate. Au testat DK Exstorm încă de la lansarea sa, în 2011, iar acum se regăseşte pe 1320 ha ale societăţii Agrointer.

Pe lângă rezultatele de producţie încurajatoare, sănătatea lui DK Exstorm s-a făcut de asemenea remarcată. Chiar şi la recoltare, tulpina s-a păstrat verde, în buncăr nu s-au găsit mai deloc corpuri străine, pe ecranul combinei de ultimă generaţie, pierderile semnalizate tindeau spre zero, iar în ceea ce priveşte umiditatea, procentul s-a situat sub STAS (puţin sub 9 procente).

Poziţionaţi de ani buni în linia întâi a fermierilor care lansează trendul la cultura de rapiţă, cei de la Agrointer nu se dezic nici de data aceasta şi ajung, din nou, la o producţie medie de peste 6 t/ha, în anii secetoşi aceasta fiind undeva între 5-6 t/ha pentru hibridul DK Exstorm.

Informații relevante

DK Exstorm