Hibridul, strategia şi tehnologia DEKALB® 08.02.2016

Pentru fermierii doljeni, finalul lunii ianuarie a venit cu un pachet de informaţii mai mult decât folositoare în campania de porumb din acest sezon agricol. La un cunoscut hotel din Craiova, s-au adunat, pe 29 ianuarie, în jur de 125 de invitaţi, între care fermieri din judeţ, reprezentanţi ai distribuitorilor şi parteneri din agribusiness ai companiei Monsanto România.

Hermina Fota, reprezentantul DEKALB® pe vânzări, şi Cătălina Lupu, fostă membră a Departamentului Tehnic, le-au prezentat celor de faţă: ● beneficiile alegerii hibridului potrivit pentru condiţiile existente în ferme ● genetica nouă, intrată în portofoliul comercial ● poziţionarea hibrizilor în funcţie de maturitatea relativă (RM) ● hibrizii din categoria HD, cu toleranţă dovedită la secetă şi arşiţă. Ȋn concluzie, o strategie bună, combinată cu tehnologia recomandată reprezintă condiţiile de bază pentru un final de sezon cu producţie asigurată.

Dekalb in Craiova  Dekalb in Craiova

 

Şi tot cu un câştig s-a finalizat şi simpozionul din Craiova: al celor îmbogăţiţi prin acumularea de informaţii noi şi al celor cinci norocoşi care, în baza listelor de participare, au fost traşi la sorţi şi au câştigat câte un sac de sămânţă din hibridul DKC 4943.