Încredere şi rezultate cu rapiţa DEKALB® 23.06.2016

Anul acesta, am hotărât să cultivăm, pe lângă DK Exstorm (100 ha), hibrizii DK Imminent CL (350 ha) şi DK Imido CL (450 ha) pentru că am dorit o soluţie cât mai eficientă de combatere a buruienilor”, explică Răzvan Mitric şi Cosmin Rus, reprezentanţii Societăţii Emiliana West Rom SRL din localitatea Dudești Vechi, jud. Timiş.

 

Răzvan Mitric şi Cosmin Rus

Răzvan Mitric şi Cosmin Rus

 

Experienţa celor doi fermieri cu produsele DEKALB® datează din 2010, odată cu hibrizii de rapiţă Exagon şi Extend, iar rezultatele, spun ei, i-au convins că merită să investească în genetica DEKALB®. Au urmat hibrizii DK Exstorm şi DK Expower“ şi nici aceştia nu ne-au dezamăgit. Anul 2015 nu a fost reprezentativ pentru cultura de rapiţă în zona noastră, din cauza problemelor cu băltirile şi şoarecii. Totuşi decizia de a continua să cultivăm rapiţă s-a bazat pe rezultatele obţinute cu hibrizii DEKALB® în anii anteriori.

Motivul pentru care, la Emiliana West Rom SRL, au fost alocate 1200 ha culturii de rapiţă, din totalul de 12.000 ha ale fermei, îl reprezintă caracteristicile hibrizilor DEKALB®, precizează fermierii: ● toleranţa la scuturare ● toleranţa la boli ● dezvoltarea rapidă în toamnă ● rezistenţa la iernare ● potenţialul de producţie ridicat datorat ● capacităţii de ramificare şi faptul că răspund foarte bine la tehnologia intensivă de cultură”.

Informații relevante

DK Exstorm DK Imminent CL DK Imido CL