Noul management al companiei Monsanto România 08.09.2015

Monsanto România anunţă schimbarea structurii de management la nivel local începând cu 1 septembrie 2015. Astfel, ca urmare a performanţelor obţinute de-a lungul timpului, trei membri din echipa companiei au preluat noi funcții de conducere: Cosmin Chioreanu a fost numit Director General pentru Ungaria, Croaţia şi Serbia, Octavian Chihaia a preluat funcţia de Director General pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, iar Daniel Stanciu este noul Director de Marketing și Strategie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

 

Cosmin Chioreanu  Octavian Chihaia  Daniel Stanciu

 

“Oamenii sunt sufletul companiei. Avem o echipă puternică care a performat de-a lungul timpului şi a crescut specialişti capabili să preia funcţii de mare responsabilitate. Investim permanent în dezvoltarea profesională a angajaţilor noştri şi promovăm profesionalismul, spiritul de echipă și valorile.”, afirmă Cristina Ionescu, HR Lead Monsanto Europa de Est. “Având în vedere parcursul profesional al celor trei colegi, suntem încrezători că vor contribui la dezvoltarea companiei în Europa pentru a oferi în continuare soluţii agricole de top partenerilor nostri, fermierii”, completează Cristina Ionescu.

Principalele obiective ale lui Cosmin Chioreanu în noua poziţie sunt dezvoltarea business-ului, atât la nivel strategic, cât şi operaţional, precum şi consolidarea poziţiei companiei ca lider în industria soluţiilor agricole inovatoare în Ungaria, Croaţia şi Serbia. Cosmin s-a alăturat echipei Monsanto în România începând cu luna august 2007, ca Director Regional de Vânzări, coodonând echipa de vânzări din vestul ţării şi contribuind în mod activ la dezvoltarea afacerii în regiune. În august 2010 a fost numit Director Marketing pentru România şi Bulgaria, având un rol esenţial în dezvoltarea abordării de marketing care a facut ca Monsanto să devină, în rândul fermierilor, o companie de top în producerea, procesarea și comercializarea de seminţe certificate. Începând cu iulie 2013, Cosmin a deţinut funcţia de Director General pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. De profesie inginer agronom, Cosmin este absolvent al U.S.A.M.V.B. Timişoara, și  deține doctoratul în managementul culturii de porumb.

Odată cu preluarea noului său rol de Director General pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, Octavian Chihaia va continua atât dezvoltarea şi implementarea strategiei Monsanto cât şi extinderea operaţiunilor companiei în zonă. El face parte din echipa Monsanto România din aprilie 2007, deţinând funcţii de conducere în departamentele de vânzări şi marketing. Octavian a absolvit Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Bucureşti şi deţine o diplomă de master în Management şi Dezvoltare Rurală în cadrul aceleiaşi instituții.  

Daniel Stanciu a preluat funcţia de Director de Marketing și Strategie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova de la Octavian Chihaia şi va coordona activităţile de marketing, strategie și dezvoltare a rețelelor de distribuţiei din zona de sud-est a Europei. De-a lungul timpului, Daniel a ocupat diverse poziţii în importante companii agricole din țară, iar în noiembrie 2014 s-a alăturat echipei Monsanto România. Daniel este absolvent al Facultății de Agricultură din cadrul U.S.A.M.V. București și al Facultății de Marketing din cadrul A.S.E.

În România, Monsanto activează din anul 1998, în prezent având peste 150 de angajați.

Despre Monsanto

Monsanto şi-a luat angajamentul de a aduce o gamă largă de soluţii pentru a ajuta la hrănirea unei populaţii aflate în continuă creştere. Producem seminţe de fructe, legume şi alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajută fermierii să obţină recolte mai bune,  utillizând mai eficient apa şi alte resurse importante. Lucrăm pentru a găsi soluţii durabile pentru sănătatea solului, pentru a sprijini fermierii să utilizeze datele statistice pentru îmbunătăţirea practicilor agricole şi conserva resursele naturale, dar şi pentru a oferi produse de protecţie a culturilor care să minimizeze problemele produse de dăunători. Suntem parteneri cu fermieri, cercetători, organizaţii non-profit şi universităţi pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocări ale lumii. Pentru a afla mai multe despre Monsanto, despre angajamentul nostru şi despre cei peste 20.000 de angajaţi, vă rugăm să vizitaţi: discover.monsanto.commonsanto.comwww.monsanto.ro. Urmăriţi activitatea noastră pe Twitter® la twitter.com/MonsantoCo, pe blogul companiei, Beyond the Rows®, la monsantoblog.com  sau abonaţi-vă la News Release RSS Feed.