Opt hibrizi noi în portofoliul DEKALB® 22.01.2016

Una dintre soluţiile integrate pentru o agricultură durabilă şi performantă o reprezintă alegerea hibrizilor de porumb adaptaţi condiţiilor climatice din ţara noastră. Noua generaţie de hibrizi DEKALB® care a fost lansată în această campanie răspunde acestor provocări.

 

Genetica Dekalb

 

DKC 3415: “Preferatul morarilor”

Primul hibrid sticlos, extra-timpuriu (RM 84), din portofoliul DEKALB® este destinat fermierilor care cultivă porumb pentru industria de morărit. Semănatul devreme şi înflorirea foarte timpurie, ajută la evitarea perioadei de arşiţă la momentul polenizării, securizând producţia şi profitul fermierului. Calitatea fitosanitară a boabelor este foarte bună şi răspunde extraordinar în condiţii intensive de cultură.

DKC 3939 “Triplul campion”

Face parte din noua generaţie, care vine în întâmpinarea fermierilor ce doresc să obţină producţii ridicate şi stabile cu un hibrid timpuriu. Vigoarea bună la răsărire şi toleranţa la temperaturi scăzute, îi permit să fie semănat devreme şi să evite perioadele critice din timpul polenizării. Suportă foarte bine densitățile mari, aducând un plus consistent de producţie odată cu creşterea numărului de plante la hectar.

DKC 4351 “Stabilitate de neclintit”

Stabilitatea îl reprezintă chiar şi în cele mai grele condiţii de cultură, clasând DKC 4351 printre premianţii grupei. Ȋnflorirea foarte timpurie şi agresivă, îl ajută sa evite arşiţa  din timpul polenizării, iar toleranţa la frig şi vigoarea la răsărire îi conferă avantajul de a fi semănat timpuriu (RM 94), pe gustul oricărui fermier.

DKC 4541 “Şi uscat, şi devreme acasă

Profilul agronomic al acestui hibrid este pe măsura aşteptărilor (înflorire timpurie, tulpini puternice şi sănătoase, stabilitate dovedită în medii de cultură diferite). Ȋl recomandăm fermierilor care ţintesc producţii mari şi sigure, peste media grupei, dar cu o umiditate mică la recoltare.

DKC 4555 “Tehnologie din plin, producţii din plin”

Timpuriul DKC 4555 (RM 95) valorifică tot ceea ce i se dă, iar răsplata lui este pe măsură. Rentabilitate, performanţă şi securitate sunt cuvintele care definesc acest hibrid.

DKC 4943 “Produce ca un senior, pierde apa ca un junior!”  

Ȋl găsim în toate zonele cu tradiţie a porumbului din România, cu precădere în arealele unde arşiţa şi seceta îşi spun deseori cuvântul. Reacţionează eficient în condiţii vitrege de cultură, răspunzând prin producţii mari la grupa semi-timpurie (RM 99). Stabilitatea lui DKC 4943 îi oferă fermierului siguranţa unui profit consistent an de an, indiferent de contextual cimatic.

DKC 5031 “Trece de orice obstacol”

Vi-l prezentăm pe semi-tardivul (RM 100) care se adresează tuturor cultivatorilor de porumb, evidenţiindu-se prin stabilitate şi performanţă în toate condiţiile de cultură, dar şi printr-un pachet agronomic foarte bun.

DKC 5141 “Performanţa îşi spune cuvântul!”

Hibrid semi-tardiv (RM 101) de super-producţie, destinat condiţiilor bune şi intensive de cultură. Prin valorificarea aportului de îngrăşăminte, ajunge la producţii record. DKC 5141 impresionează prin ştiuleţii lungi, cilindrici şi calitatea excelentă a boabelor. Se pretează semănatului timpuriu, având o vigoare foarte bună la răsărire.

Diana ZARIJA