Soluţii pentru diminuarea efectelor secetei şi a arşiţei la porumb 02.02.2016

Ȋntr-o zonă în care incidenţa secetei şi a arşiţei este, din păcate, în anii din urmă, tot mai frecventă, inevitabil, interesul fermierilor teleormăneni s-a îndreptat, cu precădere, spre hribrizii DEKALB® cu toleranţă la stresul hidric şi termic.

 

Dekalb in Alexandria

 

Dekalb in Alexandria

 

Dekalb in Alexandria

 

 

Cei peste 160 de fermieri care s-au adunat, pe 28 ianuarie, la Alexandria, au beneficiat şi de informaţii provenite din centrele de excelenţă coordonate de Departamentul Tehnic din cadrul Monsanto România unde au fost testate răspunsurile hibrizilor DEKALB® HD la condiţii de stres, în diferite tipuri de tehnologie. Ȋn acest context, Cătălina Lupu – fostă componentă a Departamentului Tehnic, actual reprezentant de vânzări pe zonă – a precizat că este extraordinar de important ca poziţionarea hibrizilor să aibă loc pe nivele de cultură. Mai mult, datorită acestor centre se pot face chiar recomandări personalizate, funcţie de condiţiile existente în fiecare fermă.

Nici bine nu s-a încheiat această menţiune, că au şi început solicitările din sală pentru recomandări din gama hibrizilor noi, intraţi în acest sezon în portofoliul DEKALB®, care să se potrivească cel mai bine cu Teleormanul din punct de vedere al condiţiilor de cultură, cu ţintă directă spre cei timpurii şi semi-timpurii.

Alte câteva informaţii esenţiale în acest punct, au venit din partea lui Marin Manica, Directorul Staţiei de Producţie de la Sineşti, care a subliniat importanţa calităţii sămânţei şi a întregului proces de multiplicare, începând din câmp, până la produsul finit. Aspecte care definesc, de altfel, activitatea şi angajamentele Monsanto, după cum a explicat Mihaela Vasile, Director Relaţii Publice Monsanto România, şi ea prezentă la simpozionul din Alexandria, adăugând că, de câţiva ani, orientarea companiei este spre parteneriatul cu fermierul / consumatorul direct, cu scopul comun de a dezvolta agricultura durabilă şi consumul cât mai eficient al resurselor naturale.