Trei vârfuri de lance pentru noul sezon DEKALB 12.07.2015

Ca urmare a solicitărilor din piaţă, din ce în ce mai bine ţintite, le-am pregătit cultivatorilor de rapiţă un pachet ce conţine trei hibrizi nou-nouţi, ce de abia aşteaptă să-şi demonstreze capacităţile în oricare dintre ferme va ajunge.

 

rapita Dekalb

 

DK EXCEPTION este un hibrid universal, de ultimă generaţie, cu performanţe de producţie de excepţie, ce valorifică foarte bine îngrăşămintele cu azot, atingând producţii record. Este hibridul ce răspunde excelent tuturor condiţiilor de cultură, motiv pentru care stabilitatea este punctul său forte.

● Rezultatele obţinute în ultimii ani la nivel european demonstrează diferenţa netă de productivitate şi stabilitate faţă de competitori • Ȋmbină potenţialul de producţie şi stabilitatea, cu toată gama de caracteristici ale hibrizilor de rapiţă de ultimă generaţie ● Recomandat tuturor fermierilor, indiferent de condiţiile de tehnologie şi climă ● Atinge producţii record, valorificând excelent fertilizarea cu azot • Norma de semănat trebuie reglată astfel încât, în primăvară densităţile să nu depăşească 35-40 pl/mp ţinând cont de indicii de calitate ai seminţei. Se poate aplica o creştere uşoară a normei cu maximum 10 %, atunci când semănatul se întârzie foarte mult. De asemenea, DEKALB vă recomandă în cazul în care la intrarea în iarnă aveţi minimum 30 pl/mp să păstraţi cultura. Dacă la desprimăvărare aveţi o densitate de minimum 20-25 pl/mp, repartizate uniform în câmp, vă recomandăm să păstraţi cultura deoarece producţiile rezultate încă pot acoperi cheltuielile şi pot asigura un profit minim.

Din gama a geneticii de ultimă oră, hibriul DK EXPRIT se evidenţiază printr-o foarte bună dezvoltare în toamnă şi o la fel de bună rezistenţă la iernare, ceea ce implică un potenţial de producţie ridicat ce poate fi exploatat la nivelul întregii ţări.

● Se adresează tuturor cultivatorilor de rapiţă ce îşi doresc producţii mari şi sigure• Hibrid cu potenţial de producţie foarte ridicat, ce valorifică excelent condiţiile bune şi intensive de cultură ● Pentru obţinerea de super-producţii, recomandăm cultivarea lui DK EXPRIT pe orice tip de sol, cu norme de fertilizare optimă şi ridicată, densitate optimă ● Posedă o excelentă capacitate de ramificare ●  Ȋnzestrat de amelioratori cu unul dintre cele mai bune pachete genetice ale hibrizilor de rapiţă din Europa •Poate fi semănat în toate regiunile ţării ● Epoca de semănat: optim şi uşor întârziat ● De asemenea, DEKALB vă recomandă, în cazul în care la intrarea în iarnă aveţi minimum 30 pl/mp, să păstraţi cultura. Dacă, la desprimăvărare, aveţi o densitate de minimum 20-25 pl/mp, repartizate uniform în câmp, vă recomandăm să păstraţi cultura deoarece producţiile rezultate pot acoperi cheltuielile şi pot asigura un profit minim.

DK EXODUS este un hibrid ce posedă un pachet genetic nou, robust, dezvoltat pentru a putea fi semănat şi după epoca optimă, datorită dezvoltării sale explozive în toamnă. Potenţialul de producţie, vigoarea bună la răsărire, toleranţa la scuturare şi rezistenţa bună la iernare definesc acest hibrid.

● Rădăcina puternică, tulpina rezistentă, toleranţa la boli, ramificaţia bogată şi belşugul elementelor productive, califică acest hibrid ca fiind unul dintre preferaţii fermierilor ● Epoca de semănat: optim şi întârziat ● Datorită unui restart mai lent în primăvară, se recomandă cultivarea în zonele în care există incidenţa brumelor târzii din primăvară ● Ȋn cazul în care, la intrarea în iarnă, aveţi minimum 30 pl/mp, păstraţi cultura. Dacă, la desprimăvărare, aveţi o densitate de minimum 20-25 pl/mp, repartizate uniform în câmp, vă recomandăm să păstraţi cultura deoarece producţiile rezultate pot acoperi cheltuielile şi pot asigura un profit minim.

Alin-Sebastian NEMŢIŞOR