A treia ediţie a concursului de producții DEKALB 20T 23.04.2019

În 2018, România devine liderul european în ceea ce privește producția de porumb, iar reușita acestui an aduce țara noastră pe harta performanței. 

 

Provocarea DEKALB revine și în acest an și invită fermierii să atingă potențialul genetic al hibrizilor DEKALB, prin inscrierea în concursul “DEKALB 20T”. Au început inscrierile la concursul producțiilor record, iar pentru a se înscrie, fermierii tebuie să respecte câteva condiții de participare. Aceștia trebuie să cumpere minim un hibrid dintre: DKC4391, DKC4670, DKC5141, DKC5075, DKC5092, DKC5182, DKC5685, DKC5830 și să îl cultive pe o suprafață minimă de 10 hectare. Rezultatele trebuie să fie validate pe o suprafaţă de minim un hectar, în prezența unui reprezentant de vânzări DEKALB. 

 

Noutatea acestui sezon sunt premiile. Se vor acorda 3 excursii, în valoare de 10.000 de euro câștigatorului locului I, 7.500 euro pentru locul II, iar locului III îi revine o excursie în valoare de 5.000 de euro. 

 

Daniel Stanciu, directorul de marketing DEKALB, acorda premiu unului dintre concursanți in competiția DEKALB 20T

 

Termenul limită de înscriere în concurs este 15.05.2019.

 

DEKALB i-a provocat şi în 2018, pe fermierii din România să își depășească producțiile de porumb în cadrul competiției „DEKALB 20T” și să atingă potențialul genetic al hibrizilor. 

 

„Rezultatele obținute anul acesta în cadrul competiției marchează o etapă istorică în cursa atingerii potențialului genetic al hibrizilor de porumb DEKALB în România. Am demonstrat încă o dată performanța hibrizilor DEKALB și stabilitatea acestora indiferent dacă terenul este irigat sau nu. Toate acestea arată angajamentul DEKALB pentru identificarea celor mai bune soluții care vin în sprijinul fermierilor români și îi ajută să obțină producții record de porumb”, a declarat Daniel Stanciu, Director de Marketing și Strategie DEKALB.

 

Mădălin Ungureanu, reprezentantul Agrisan, împreuna cu directorul de marketing DEKALB, Daniel Stanciu, la înmanarea premiilor concursului DEKALB 20T

 

În concurs s-au înscris peste 30 de fermieri, din toate zonele țării, care au dorit să obțină producții record la porumb și să testeze potențialul genetic DEKALB. Competiția s-a adresat atât fermierilor care seamănă hibrizi pe teren irigat, cât și pe cel neirigat. Fermierii care au participat la concurs au avut de ales să semene unul dintre cei cinci hibrizi: DKC4670, DKC5182, DKC5141, DKC5068, DKC5830. 

 

DEKALB a premiat în cadrul unui eveniment dedicat fermierilor performanțele celor care au ales să concureze în cadrul concursului „DEKALB 20T” și au reușit să obțină producții record la recolta de porumb

 

Castigatorul locului III din a doua ediție al concursului DEKALB 20T împreuna cu directorul de marketing DEKALB, Daniel Stanciu

 

La categoria irigat, cea mai mare producție de porumb obținută a fost de 19.478 de kilograme la hectar, calculată la umiditate de 15% și a fost înregistrată în județul Buzău, la ferma SC Agrisan SRL. Locul al doilea le-a revenit fermelor SC Agroind Focsani și Star Agroservice SRL din Focșani cu o producție de 17.700 de kilograme la hectar. Pe locul trei s-a clasat ferma SC Centro Trans Corporation SRL cu 16.900 kg/ha. 

 

Hibrizii DEKALB au înregistrat performanțe notabile și la terenul neirigat. Pe primul loc s-a clasat ferma CDM Agro SRL cu o producție de 17.000 kilograme la hectar, urmată de SC Ranch Pascal SRL cu 15.007 kg/ha și de SC  Agroholding SA Giurgiu  cu 14.500 kg/ha. 

 

Daniel Stanciu, directorul de marketing DEKALB, împreuna cu castigatorul locului I al ediției a doua al concursului DEKALB 20T

 

Foto credit: Agrointeligenţa