Câștigătorii concursului ”Generația 6 tone la rapiță” 20.07.2018

Producțiile de top ale concursului DEKALB ”Generația 6 tone”

 

Monsanto România anunță producțiile concursului DEKALB ”Generația 6 tone”, ediția 2018. În concurs au fost înscriși aproape de 30 de fermieri, dintre care 21 au rămas în competiție până a momentul recoltării.

 

Producția record a anului a fost atinsă de ferma Trei Movile, din comuna Șiclău, Arad, unde hibridul DK Expression a reușit performanța de 5.974 de kilograme la hectar, la o umiditate de 6,8%.

 

”DEKALB a demonstrat și în acest an că are o genetică superioară, motiv pentru care de 11 ani suntem numarul 1 și în topul vânzărilor din România. Chiar dacă acest sezon a fost unul plin de provocări din punct de vedere al precipitațiilor și temperaturilor din primavară, în special în zona de sud, fermierii DEKALB au reușit performanțe notabile. Vârful de producție pe care am reușit să îl înregistrăm în acest an, chiar și video în cadrul unei recoltări publice, s-a obținut în zona de vest în județul Arad cu o producție de 5.974 kg. Ne-am continuat ascensiunea în piața românească prin lansarea în această vară a trei noi produse cu performanțe de producție de 6 tone: DK Expansion, DK Extime și DK Implement. Este de menționat și faptul că toleranța la scuturare a geneticii DEKALB a fost foarte vizibilă în acest sezon și fermierii au reușit să își salveze producția de intemperiile care le-au lovit fermele. Încă o dovadă că genetica DEKALB reprezintă alegerea sigură în orice fermă din România”, spune Daniel Stanciu, Director de Marketing Monsanto România.

 

Daniel Stanciu, Director de Marketing Monsanto România anunta câștigătorii concursului Generația 6 tone la rapiță

 

Fermierii cu cele mai bune producții la rapița DEKALB vor primi din partea Monsanto saci cu hibrizii DK Exception sau DK Expression.  

 

Câștigătorii premiilor concursului DEKALB ”Generația 6t”:

 

Locul 1 - 40 saci cu semințe de rapiță - 5.974 kg/ha, Ferma SA Trei Movile, Arad

Locul 2 - 30 saci cu semințe de rapiță -  5.736 kg/ha, Ferma SC Pietro Prodcom, Bihor

Locul 3 - 20 saci cu semințe de rapiță – 5.500 kg/ha, Ferma SC BCDE Comimpex, Teleorman

 

Pentru a se înscrie în concursul DEKALB ”Generația 6 tone”, fermierii au trebuiet să semene  cel puțin 25 de hectare cu hibrizii de rapiță DEKALB, dintr-o varietate de 11 produse pe care Monsanto le comercializează: DK EXCELLIUM, DK EXCEPTION, DK EXODUS, DK EXPRESSION, DK EXPRIT, DK EXSTORM, DK IMIDO CL, DK IMMINENT CL, DK IMPRESSION CL, DK IMARET și DK EXPANSION. 

 

În 2017, Premiul concursului ”Generația 6t” a mers la SC ALVALEX SRL, Jud. Teleorman, care au reușit performața de a depăși 6 tone, cu o producție de 6.040 kg realizată din semințele de rapiță DEKALB EXCEPTION.

 

Mai multe detalii despre portofoliul de rapiță DEKALB găsiți pe www.dekalb.ro

Informații relevante

DEKALB SMART 2018